Миналата година Glas.bg ви информира, че Ботев Пловдив е на път да нанесе удар по бившият набор 2008 на Локо Пд, който в момента се подвизава в школата на ФА Пловдив, след като родителите взеха решение да си тръгнат от Лаута (ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК>>>). Днес пред Glas.bg шефът на школата на канарчетата Иван Цветанов потвърди официално, че двамата най-добри футболисти от този отбор вече са част школата на Ботев Пловдив. Става въпрос за Мерт Ахмед и Димитър Урумов. И двамата са считани за много перспективни деца, а след няколко срещи и посещение на базата в Коматево от техните родители е взето решение те да заиграят в Ботев. С основна заслуга за привличането им е Димитър Пашев, който води тима на канарчетата при тази възраст. Интересна символика има и в снимката за календара на набора за 2019-а година, на която двете нови попълнения са застанали от двете страни до новия си старши-треньор. Тимът на Ботев от набор 2008 е считан за един от най-перспективни детски отбори в цяла България.

Припомняме ви, че един цял отбор напусна Локо Пд през лятото, заради несъгласие с решенията на шефа на школата на Локо Пд Димитър Палазов. Въпросният отбор се премести в частната школа на Лилчо Арсов, а за треньор родителите си избраха Георги Недевски, който няколко месеца преди това напусна Локо Пд, след като бе преместен в друг набор отново от Димитър Палазов.

Отборът на Ботев Пд от набор 2008 се състезава в първенството за набор 2007. Канарчетата са на трета позиция, в същата група се подвизава и тима воден от Георги Недевски. ФА Пловдив - 2 е на четвърто място в класирането на 4 точки за жълто-черните. Привличането на двамата футболисти се очаква да помогне на Ботев Пловдив в борбата за титлата, където канарчетата изостават от Локо Пд и Пловдив Сити. Двата тима, които се състезават с деца набор 2007, имат по 22 пункта. Третият отбор, освен Ботев и ФА Пловдив-2, които играят в тази група с деца родени през 2008- година е този на Векта. Черно-белите кончета заемат 6-та позиция във временното класиране.

Glas.bg научи, че главният скаут на жълто-черните Трифон Пачев работи по привличането на национал в Ботев, но специалистът отказа да разкрие дори, кой набор е младия футболист.