Ботев Пловдив бързо са намерили заместник на освободения Георги Андонов, за който ви информирахме по-рано днес. Жълто-черните са привлекли в школата си Васил Стефанов от Кронос.

Новината, че специалистът преминава в школата на Ботев Пд обаче не е зарадвала особено създателят на Кронос Боби Димитров. Ето как той коментира пред BgDerby.com ситуацията: "Мога само да съм радостен, че се превръщам в най-продуктивния селекционер на школата на Ботев Пд. След трима-четирима треньори и 30-40 деца, който в последните години заминаха в посока Коматево. Искам да благодаря на Ботев Пловдив за европейското поведение и начин на работа по привличането им на треньор с договор с нашата школа, за което привличане аз разбрах, чак след като е бил назначен при канарчетата".

Иначе за Васил Стефанов откриваме подробности именно в сайта на академия Кронос. Ето визитката му, която препечатваме директно от там:

Васил Стефанов е треньор на децата от първа група на набор 2010 г.
Професионалист, който зад гърба си има солиден опит трупан в отборите: ФК Марица Пловдив, ФК Несебър, ФК Спартак Пловдив, ФК Спортист Своге, ФК Раковски.
Като треньор работи 1 година във ФК Локомотив Пловдив, а от 2017-а година е треньор на децата във ФК Кронос, където се е доказал като успешен иновативен преподавател с богат личен опит в работата с деца.
Притежава УЕФА “B” лиценз.

В BgDerby.com все още не разполагаме с информация, кой набор в школата на Ботев Пд ще поеме Стефанов.