Акционерите на Евролигата искат сезонът да приключи, но също така признават, че за да са се случи това, то най-вероятно ще се провеждат мачове след месец май, като се очертава промяна във формата на турнира. Очевидно е, че в този момент няма начин сезонът да се поднови на 11 април, както първоначално обяви Евролигата.

Конференцията, продължила четири часа, не даде точни дати за това кога сезонът може да се поднови, но волята той да не бъде отменен също бе потвърдена.

The Euroleague Commercial Assets Shareholders Executive Board met remotely on Wednesday, March 25, to analyze the evolution of the COVID-19 global pandemic in its collective and individual businesses, including the competitions and communities

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) March 25, 2020
"Турнирите ще бъдат подновени, когато ситуацията позволи да има оптимални условия за здравето и безопасността на всички участници, следвайки препоръките на съответните здравни органи и местните власти.

- Приоритет е сезон 2019/20 в Евролигата да приключи със съществуващия си формат, което означава да се изиграят оставащите мачове от редовния сезон, плейофите и Финалната четворка. Това най-вероятно би означавало сезонът да приключи след първоначално предвидените майски дати, като честотата на двубоите може да бъде съкратена, ако е необходимо. Същият приоритет важи и за Еврокупата.

- Продължаваме да анализираме потенциални алтернативни начини, които бихме могли да използваме, ако ситуацията наложи това.

- Общи политики и принципи, които трябва да бъдат предложени на Асоциацията на играчите на Евролигата и на Съвета на старши треньорите, които включват: потенциалното завръщане на играчите в родните им градове и ангажиментите на играчите и старши треньорите, включително коригиране при плащанията на заплати по време на спирането на турнирите.

- Повишаване на гъвкавостта на Финансовата стабилност и Финансовия Феър Плей за сезона, докато няма по-голяма сигурност за бъдещото развитие на финансовото положение.

- Важното за всички заинтересовани страни (лига, клубове, играчи, треньори, рефери, посланици) е да признаят своята отговорност като опорни точки и/или като източници на вдъхновение за мнозина да допринесат по координиран начин за подпомагане на борбата с COVID-19 по всеки възможен начин. Това може да бъде чрез повишаване на осведомеността за това как всеки може да допринесе за смекчаване на разпространението на вируса, като остане възможно най-близо до тези общности, които се нуждаят или просто като предостави на тези, които са затворени у дома забавно съдържание около най-голямата им страст - баскетбола. Кампанията #EUROLEAGUEUNITED ще обедини и разшири усилията, които вече са положени от всички страни за подкрепа на текущи глобални кампании, включително #IStayHome и #InThisTogether.

Впоследствие заключенията от срещата бяха споделени с всички останали клубове в Евролигата и Еврокупата за сезон 2019/20."