"Поздрав към всички, които през годината са вярвали на ВК Добруджа07", отправи  президентът Веселин Велев по повод бронзовите медали, които мъжкият представителен отбор спечели, след като първенството в Суперлигата бе приключено с решението  на БФ Волейбол, което зачете временното класиране два кръга преди края на редовния сезон.
Петър Шопов: Бих останал в Добрич, искам да работя с Теодор Тодоров и Ники Николов
"Със сигурност това административно решение не е най-справедливото, но колкото и да е критикувано от някои недоволни ръководства, би трябвало да се възприеме, каза Велев. Той определи позицията на шефовете на Хебър като емоционално изявление, допълвайки, че във времена на демокрация всеки има право на глас. Федерацията определя правилата, а ние се съобразяваме с това, допълни президентът на добричкия волейбол. Що касае моментното състояние в клуба, то състезателите са пуснати по домовете си с оглед ситуацията, но те не са освободени все още от отбора. Сега на ход са счетоводителите и адвокатите, които трябва да предложат формата, за да бъде завършена спортно-състезателната година относно договори и  взаимоотношения  с играчи и треньорски екип. Следващият  сезон все още не е предмет на разговори. Не е обсъждано нито оставането на треньора Петър Шопов, нито на играчи. Подходът на ВК Добруджа 07 е такъв, че първо се подсигурява финансовото състояние на отбора за следващия сезон и на база на това се планира какъв да бъде треньорския екип, който дава предложения за състезатели. Не е разговаряно и със спонсорите на обора, но е нормално в тази обстановка да има откази. При сваляне на карантината отборът ще бъде повикан в Добрич, за да се срещне ръководството със всеки един от състезателите, а и да се отпразнува  добре свършената работа.

Президентът на Добруджа 07, който бе делегат на Конгреса на БФ Волейбол преди две седмици, със задоволство споделя, че е удовлетворен от заложеното относно  детско-юношеския спорт. Според него фундаментална тук би трябвало да е грижата за младото поколение, която ще издигне нивото на волейбола в България. Първенството при юношите се очаква да продължи тогава, когато това е възможно, но решение все още не е взето категорично.

Ръководството на клуба ще се възползва от възможността да кандидатства за подпомагане от държавата", заяви президентът на ВК Добруджа 07.
dobrudjabg.com