Евролигата все още се надява да завърши сезона, но на този момент шансът Финалната четворка да се проведе през месец май е нищожен. Отговорникът за баскетболните операции на Евролигата Едуард Скот направи засегна темата за бъдещето на сезона пред вестник "El Pais".

"Ако поради санитарни причини или срокове не е възможно да се играе в залите на 18-е отбора, бихме избрали да концентрираме всички мачове в една или две зали в един град. Последният вариант би бил клубовете да установят съответната модификация на формата за по-директен край на сезона", каза Скот.

One of EuroLeague’s plans to resume the season is to play the remainder of the season in one city with at least 2 arenas.
Remaining 78 games would be played in maximum 5 weeks and could end in first half of July.
Players will have a two-week “preseason” before resuming (EL Pais)

— Emiliano Carchia (@Carchia) April 2, 2020
"Играчите, треньорите и служителите на клуба ще имат около три дни, за да се върнат на работа, а след това ще бъде активиран задължителен период от 14-дневен срок за . И след като всички отбори са готови, ще започне кратък двуседмичен пресезонен турнир преди да се възобнови сезона. Общо ще отнеме практически месец, преди да може да се започне отново. Така е работила НБА след блокирането през 2011/12. Този период гарантира здравето на спортистите", добави още Скот.