УЕФА разпространи официално изявление след днешния пореден видеоконфертен разговор с представители на 55-те членуващи федерации. По време на дискусията са били представени различните възможности за конфигурирането на календара, които са изготвили съответните комисии. Най-важното от днешната позиция е, че европейската централа е издала "категорична препоръка" всички вътрешни първенства и турнири да завършат. Вече обаче се споменава и за "специални случаи", при които нормалният завършек на някои шампионати и лиги е възпрепятстван. За тези ситуации УЕФА ще изготви протокол как да се процедира, за да се определят участниците в евротурнирите от тези страни. 

В четвъртък се очакват много повече новини, тъй като тогава има заседание на Изпълнителния комитет на УЕФА, който трябва да приеме конкретни решения. 

Според информация на "Скай спортс" на днешната среща нито една федерация не е поискала разрешение от централата за това да прекрати своето елитно първенство. Ако някоя асоциация реши самоволно да прекрати своя шампионат, без да е помолила за разрешение, то това може да доведе до изваждане на отборите от съответната страна от участие в евротурнирите. 

A variety of calendar options were presented to UEFA's member associations today, covering both national team and club competition matches.

Full statement:

— UEFA (@UEFA) April 21, 2020