Петима са заразените с коронавирус играчи на Локомотив (Пловдив), потвърдиха от местната полиция. Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и клубът засега отказват коментар, съобщава „бТВ“. Заразените покрай празненствата с Купата на България са поне 50.

По-рано тази сутрин собственикът на “железничарите” Христо Крушарски отказа да потвърди информацията за заразени играчи. Изнервен от въпросите, той заяви в типичния си стил, че е болен от COVID-19 и сее зараза, след което затвори телефона, допълват колегите ни от „бТВ“.

Междувременно директорът на ОД МВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев разпореди на началниците на РУ в областта да се срещнат с кметовете на общини и да им обяснят, че масови събития не трябва повече да се организират. В началото на седмицата носителят на Купата на България за втора поредна година Локомотив (Пловдив) показа трофея на стотиците свои фенове, събрали се пред сградата на общината в центъра на града. Въпреки призивите за спазване на мерките срещу коронавируса и носенето на маски, екзалтираните привърженици на видимо не стояха на дистанция един от друг.