С две люти местни дербита ще стартира новото първенство в пазарджишката „А” ОФГ. Това реши жребият за първия кръг на шампионата в 4-та лига, който бе изтеглен на традиционната предсезонна среща на ръководството на ОС на БФС с представители на клубовете от региона.

Това съобщава „Марица”. Първият кръг от състезателната 2020/2021 г. ще се проведе в уикенда на 22-23-ти август, от 18.30 часа.

За първи път от десетилетия насам групата ще бъде в нетрадиционен състав от 17 отбора.

Дотам се стигна, тъй като заради пандемията от COVID-19 през отминалия сезон изпадащи нямаше, а към състава се включиха първенците от Пета лига Оборище-2(Панагюрище) и Левски(Ракитово).

Така в рамките на първенството предстои изиграване на 34 кръга с един почиващ отбор във всеки от тях, уточни шефът на ОС на БФС в Пазарджик Спас Иванов.

Първият кръг на „А” ОФГ ще противопостави 4-те отбора от община Септември.

На стадион „Балкан” във Варвара едноименният местен тим посреща Вихър(Ветрен), а в Септември местния Локомотив ще има за съперник ФК Лозен.

Миналогодишният втори в крайното подреждане – Брацигово ще започне новата си кампания в Окръжната с визита на „Калугерово Арена” срещу домакините от Спартак.

Новакът Левски(Ракитово) ще гостува на съименникът си в Паталеница, а Марица(Белово) ще пътува до Велинград за мач с ФК Чепинец.

На „Орчо войвода” новаците от Оборище-2(Панагюрище) посрещат Величково, Чико-Бунара е домакин на Тракия(Пазарджик), а Тракиец(Главиница) ще има у дома за противник ФК Сарая.

В първия кръг почива тимът на Родопи(Козарско).

Димитър Комсийски/marica.bg