"Марица" постигна убедителен успех с 5:1 над "Металик" (Сопот) в среща от 10 кръг в Регионалната група за деца 2009. Срещата се игра на новия терен край хотел "Марково". Божидар Ковачев откри за пловдивчани, а Даниел Велков от фал удвои. Петьо Клявков направи 3:0, Любомир Томов реализира четвърти гол. Петьо Клявков оформи крайният резултат след асистенция на Любомир Томов.

Възпитаниците на треньора Иван Михайлов заемат 3-то място с 16 точки, заедно с "Кронос" и "Локомотив"-2. Пред "Марица" са тимовете на "Ботев" и "Берое". В следващия кръг "жълто-сините" гостуват на "Локомотив"-1.

"Марица" постигна пореден успех в Регионалната група за деца 2007/2008, където маричани играят с набор 2008. Възпитаниците на треньора Димчо Беляков победиха с 1:3 лидера в класирането "Асеновец" и то като гост. Хасан Байрям отбеляза на два пъти, а един гол вкара Димитър Кънчев. "Жълто-сините" нанесоха първа загуба на съперника и заемат второ място в класирането с 19 точки. "Асеновец" е първи с 24. В следващия кръг маричани са домакини на "Борислав" (Първомай).

В Зонална група за деца 2007/2008, където "Марица" се състезава с набор 2007, възпитаниците на треньора Димчо Беляков загубиха с 1:2 от "Лидер" (на снимките). Срещата се игра на терена в село Костиево. Голът за маричани реализира Христофър Кутрянов. Тимът е 13-ти с 10 точки, а в следващия кръг, на 13-ти ноември, гостува на ОФК "Хасково".