Георги Минчев - Локомотив (Пд)

Нападателят на Локомотив Пловдив Георги Минчев бе удостоен с с две награди днес. Той бе избран Футболист №1 за месец октомври и играч №1 на 13-ия кръг в Първа лига. Във въпросния кръг нападателят отбеляза хеттрик за победата с 3:1 над ЦСКА-София на стадион „Българска армия“.

Минчев получи 12 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Той изпревари с убедителна преднина Алекс Петков (Арда) – 3 гласа, Иван Минчев (Славия) – 2 и Родриго Енрике (Черно море) – 1 глас.

Много по-убедително головата машина на черно-белите спечели анкетата  на Пресклуб „България“  за Футболист на месеца. Той заслужи 20  гласа от общо 23 спортни медии и редакции. Два гласа отидоха за Марин Петков (Левски), а един – за Жорди Кайседо (ЦСКА-София).

„Благодаря на всички, които са гласували за мен, както и на моите съотборници, защото без тях нямаше да вкарам тези голове. Надявам се да продължа по този начин и с добрите си игри да допринасям за доброто представяне на Локомотив Пловдив.

Локомотив Пловдив е един от най-големите отбори в България. За мен беше изключително удоволствие, когато разбрах за интереса от тяхна страна. Нямах никакви колебания и в момента, в който разбрах за интереса, казах, че съм готов да защитавам цветовете на клуба. Не съжалявам за това.

Преди началото на сезона не съм си поставял за цел да ставам голмайстор на първенството. Апетитът обаче идва с яденето. Сега съм в такава позиция, че съм на върха при голмайсторите, надявам се и след края на първенството да остана там. За мен е реално да завършим на трето място в първенството и ще се борим докрай, за да постигнем целта си“, сподели Минчев при награждаването си.