Дубълът на Ботев Пловдив завърши 0:0 срещу добруджа в мач от Втора лига. Гостите са един от аутъсайдерите в първенството, но въпреки това канарчетата не намериха начин да вземат резонните 3 точки, които трябваше да завоюват в тази среща. Напротив гостите бяха тези, които създадоха повече положения пред вратата на домакините и могат да съжаляват за пропуснатата победа.

 

Добруджа отрпави първия си удар още в третата минута на среща, но стража на домакините се намеси добре.  В 8-мата минута Ботев отговори с точен удар на Данчев. 2 минути по-късно Добруджа отправиха опасен удар от дистанция, който мина покрай вратата на Ботев. В 12′ добра комбинация на домакините изведе Данчев на чиста позиция, но ударът от границата бе слаб. В 25′ страхотен шанс за гостите едва не доведе до откриване на резултата. Играч във виолетово остана сам срещу Славков, но си поведе дълго топката и вратарят улови.

Второто полувреме започна с нова опасна атака за Добруджа. Контрата на гостите обаче завърши с неточен удар на Станчев от чиста позиция. В 71′ Балинов предотврати сигурно попадение за Добруджа с много добра изява. В 72′ последва феноменално спасяване на Славков! Дълга топка мина зад отбраната на Ботев и нападател отправи силен удар, като само отличната изява на Славков спаси канарчетата. В 76′ последва нов грандиозен пропуск на гостите! Контра остави двама нападатели срещу бранител в наказателното поле, но гостите се забавиха и ударът се отклони от защитник. В 79′ гостите удариха греда, след което отправиха два удара отблизо, като и при двата Славков се намеси. Късметът в този мач обаче явно бе на страната на Ботев!