„1 година лъжи и обещания“. С този транспарант осъмна оградата на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив тази сутрин. Пред Народното събрание в София пък бе поставен подобен, но с друго съдържание – „Цял Пловдив гори Колежа да се изгради“. Снимките бяха споделени в официалната фейсбук страница на Клуба на привържениците на Ботев Пловдив.

Oбщина Пловдив прекрати поръчката за седалките на стадион „Христо Ботев“. Това стана само ден, след като бе стартирана процедурата за подаване на документите.

Причина за решението е „редица сигнали по отношение техническите характеристики на предмета й, както и установени непълноти в техническите спецификации“, гласи официалното обяснение от Общината.

„Те са общи и не отговарят на изискванията по чл. 48 от ЗОП. Затова единственото законосъобразно действие е прекратяването на процедурата на основание чл. 110, ал. 1, т. 9 от ЗОП. Тя е спряна с Решение, публикувано в Агенцията по обществени поръчки в 15:54 часа на 08.12.2021 г., по преписката на процедурата в АОП“, се казва още в становището.