Треньорът на ЦСКА - София Стойчо Младенов по всяка вероятност няма да разчита на своя голмайстор Жорди Кайседо за десетина дни, пише "Мач Телеграф". Причината е ясна – Еквадор има решителни мачове от световните квалификации – с Бразилия на 27 януари и с Перу на 1 февруари. Все още селекционерът Густаво Алфаро не е обявил своя състав, но шансът Кайседо да е вътре е 90%, защото той неминуемо е част от селекцията на "трикольорите".

Ако очакваното се случи и Кайседо бъде извикан, то голмайсторът ще отсъства от лагера на ЦСКА - София от 22 януари до 3 февруари. Така еквадорецът няма да играе в контролите с Хартберг, Динамо (Москва), Шахтьор Караганда и Академия Пандев. Той дори не би трябвало да се връща в Турция, а директно да се прибере в София.

На родна земя ЦСКА - София ще играе две контроли, които тепърва ще се договарят. Кайседо би трябвало да запише само един мач за "червените" в Турция – на 21 януари срещу полския Стал Миелец.

Еквадор е с огромни шансове за класиране на Мондиал 2022, като заема третото място с 23 точки и изостава само от силите Аржентина и Бразилия. Ако Еквадор запази тази позиция, ще участва на световното.