Старши треньорът на Черно море Тича Даниел Клечков остана доволен от видяното от неговите момчета по врема наз загубата от Академик Пловдив с 65:83. Ето какво каза младият специалист на “моряците” след двубоя:

"Искам да поздравя нашия отбор, защото след мача с Берое, който беше много слаб и не изглеждахме така, както сме изглеждали до момента, днес имаше енергия, имаше го отбора и на пейката. Много се стараха момчетата, хвърлиха се абсолютно и дадоха всичко от себе си. Проблемът е доста слабата втора част, но за мен в нея има доста спорно отсъждане - не се зачете наш кош, а след това вземаме кош със сирената, който е тройка и мисля, че разликата можеше да бъде доста по-малка на полувремето.

С 29 процента обща стрелба за нашия отбор много трудно ще победим. Определено имахме огромно старание днес, така трябва да играем във всеки един мач. Аз вярвам, че нещата в нападение ще се оправят, защото няма как Веселин Георгиев да е 0/8 всеки мач. Ще бъде по-различно и така ще можем да се зарадваме с някоя друга победа. Отлагането на срещи със сигурност се отразява на отбора, отразява се на игровия ритъм, но гледаме да компенсираме, променяме начина на тренировки, за да можем да бъдем готови за мача. Ние сме млад отбор, правим по 20 грешки и всеки път те са фатални, но това е начинът момчетата да израстват."

"Първото полувреме се държахме по-добре като защита", добави баскетболистът Цветомир Куртев. "Второто полувреме се опитахме със зонови преси и с капани да се върнем в мача. Успеваемостта ни в нападение беше доста зле. Като цяло нямаше организация в нападение, направихме грешки. Пропуснахме доста контраатаки да направим, крадем топката и не можем да създадем по-добра ситуация и някой да остане сам да вкара."

Снимка: НБЛ