Белгийският специалист Витал Хейнен побърза да отрече появилите се слухове, че ще бъде новият селекционер на националния отбор на Германия... за жени.

В сряда в най-популярния волейболен сайт в Италия и света Volleyball.it обяви изненадващата новина. Но 52-годишният специалист, който изведе мъжкия тим на Полша до световната титла през 2018 година, а преди това води и националните отбори на Германия и Белгия за мъже, реагира бързо и отрече информацията.

"Изненадан съм толкова, колкото и вие журналистите от тази новина. Хахаха! Хората започнаха да ми пращат поздравления в социалните мрежи. Бях напълно изненадан и си помислех "Защо?!". И трябваше да потърся името си в интернет, за да видя какво се е случило. Оказва се, че някой в ​​Италия е написал слуховете. Мога само да ви уверя, че това на 100% не е вярно", заяви Хейнен пред полското издание sport.pl.

"За да бъда напълно коректен, нека обясня. Имах контакт с германската федерацията, но досега обаче никой не е взел никакво решение - нито аз, нито те. Не съм подписвал договор", каза още белгиецът.