Неведнъж футболистите, треньорите и директорите на Милан са подчертавали факта, че Златан Ибрахимович е лидерът на отбора не само на терена, но и в съблекалнята. От клуба публикуваха в социалните мрежи въздействащо видео, което потвърждава това твърдение. На него се вижда вдъхновяващата реч, която нападателят държи в съблекалнята пред своите съотборници, треньори и директори непосредствено след като “росонерите” станаха шампиони на Италия.

“Елате всички тук! Момчета, спокойно. Няма да се сбогувам с вас. Момчета, още от първия ден, когато пристигнах, а след това дойдоха и други, много малко бяха хората, които вярваха в нас. Но когато разбрахме, че трябва да правим саможертви, да страдаме, да вярваме и да се трудим… Когато това стана, тогава станахме колектив. А когато си колектив, ти можеш да постигнеш нещата, които ние постигнахме. Сега ние сме шампионите на Италия. Преди всичко, искам да благодаря на всеки един играч. (Следват бурни аплодисменти и овации на всички в съблекалнята - б.р.). Сега говоря от името на целия отбор. Бихме искали да благодарим на Паоло (Малдини), Рики (Масара) и Иван (Газидис). Не беше лесно, но бяхме истински колектив този сезон. В началото на кампанията, никой не вярваше в нас. Но чрез тези ценности ние станахме по-силни. Много съм горд с всички вас. Сега ми направете услуга: празнувайте като шампиони, защото не Милано, а Италия принадлежи на Милан!”, е речта на Ибрахимович, в чийто край той преобръща масата в близост и цялата съблекалня избухва в скандирания: “Шампиони, шампиони, оле, оле, оле!”

AlwayZ believe in @Ibra_official ????#AlwaysWithYou #SempreMilan pic.twitter.com/jZVY3OqwBI

— AC Milan (@acmilan) May 23, 2022

По-късно в празненствата с феновете в Милано Ибрахимович отново държа реч, чието послание беше същото: “Не Милано, а Италия принадлежи на Милан!”

Златан също така публикува в социалните мрежи снимка как целува Скудетото, а към нея добави следния коментар: “Казах ви, че ще го направя”. 40-годишният ветеран има предвид думите си при завръщането си в клуба, че ще спечели титлата на Италия и с този състав на “росонерите”, както и стана.

I said I did pic.twitter.com/elMymh4ELb

— Zlatan Ibrahimović (@Ibra_official) May 23, 2022

Снимки: Gettyimages