Женският ни национален отбор по волейбол е заработил 51 хиляди долара от началото на Лигата на нациите. Това показват сметките след победата над Доминиканската република с 3:0 в "Арена Армеец" във вторник вечерта. "Лъвиците" не оставиха шанс на съперника си, като двата отбора се изравниха в класирането по точки и победи, а нашите изостават единствено в геймовата разлика.

Успехът бе от огромно значение в борбата за оцеляване в турнира и за следващата година. Доминиканската република е пряк конкурент на националките ни, каквато е още и Полша, с която предстои двубой в неделя. В битката влизат Белгия и Канада, като "кленовите листа" взеха изненадваща, но много ценна победа над Турция с 3:1, която им дава известно предимство.

На база представянето до момента националките ни мога да са доволни от резултатите и играта. Селекционерът Лоренцо Мичели не може да разчита на голямата си звезда Елица Василева, както и на имена като Емилия Димитрова и Ева Янева. Христина Вучкова и Гергана Димитрова пък започнаха Лигата, но впоследствие бяха извадени от списъка по различни причини.

Въпреки това България има 3 победи от 9 мача до момента, което носи и чек за 51 хиляди долара от наградния фонд. Регламентът предвижда по 9 хиляди на победа и 4 за загуба в първата фаза от надпреварата. До края на седмицата "лъвиците" имат да играят още 3 мача, което означава, че сумата ще набъбне с минимум 12 хиляди или максимум 27 хиляди долара.

в."Тема Спорт"

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.