Марица застраши оставането си в Топ 5 в регионалната група до 15 години след домакинска загуба от Бургас - спорт с 1:2, предаде репортер на Glas.bg.

Първото полувреме двата отбора седяха равностойно на терена, но въпреки това пловдивчани имаха повече шансове да открият резултата, от които обаче не се възползваха. В началото на второто полувреме след неотсъдено нарушение в атака, гостите успяха да открият резултата с попадение на Красимир Чавдаров. В 53' Кристиян Бекиров изравни резултата, но много скоро след това Ясен Станков отново изведе гостите напред с гол в 55-ата минута.

След този мач “Марица” остава на 7-мо място в класирането с 21 точки. “Бургас спорт” са 6-ти с 24, а на заветната пета позиция е “Ченоморец 1919” с 25. До края на редовния шампионат остават само 3 кръга, като програмата и на трите тима е доста тежка. Отборът на “Марица” ще продължи да бъде воден от треньорите Васил Кръстев и Кирил Андонов.

Марица Пд: Христо Манджуров, Мариян Бончев, Илиян Рангелов, Георги Иванов, Борислав Дойчев, Петър Петров, Теодор Фърков, Стоян Татаров, Златко Палийкси, Кристиан Бекиров, Георги Коев.