Черно море представи новите екипи на представителния отбор за сезон 2020/21. Те са изработени от немския производител на спортни стоки Uhlsport, съобщиха от клуба.

Титулярният екип е в традиционното зелено-бяло хоризонтално райе, но липсват черните мотиви, които присъстваха в досегашната фланелка. Вторият екип пък е с изцяло нов дизайн. Той е в тъмно син цвят, а с малко по-светъл тон на фланелката са изобразени вълни от бурно море. Третият екип запазва досегашния си дизайн, както и електриковия цвят.

В новите екипи присъстват и други любопитни елементи. Под яката на фланелките е изписано "моряци", а в долната дясна част отпред стоят три исторически години за Черно море - 1909 г., 1913 г. и 1916 г., които имат ключово значение за по-нататъшното развитие на клуба.

През 1909 година е основано футболно дружество "Спортист", което е предшественик на Ученическо туристическо дружество "Тича". На 3 март 1913 е създадено Ученическо туристическо дружество "Тича", което се счита за официална рождена дата на футболния клуб, а през 1916 г. е основано дружество "Напред", което впоследствие се отделя от "Тича" и става "Владислав" - първият шампион на България по футбол. А както е известно, "Тича" и "Владислав" са съставните части на ПФК Черно море, припомнят от клуба.

Снимка: chernomorepfc.bg