Добър ден, благодарен съм, че сте тук. Това е първото ми пловдивско дерби. Знам много за историята на дербитата, защото преди да дойда тук, съм чел много за историята на града. Знам също, че откакто играем в Коматево, усещането не е такова, както на стария ни стадион.

Но дербито си е дерби, това е един специален мач. На моите играчи съм казал да се отпуснат и да се радват на шанса, защото да се играе такъв мач е привилегия.

Споменаха ми, че за първи път ще се играе дерби, в което Ботев влиза от първа позиция в класирането. Гордея се с това, като знам каква е историята на този мач. За тези точки ние сме работили усърдно и сме заслужили това място.

При дербито трябва психология. 100 процента съм сигурен, че Локомотив знае абсолютно всичко за нас – силните и слабите ни страни. Но също така всеки един от нашите играчи знае всичко за съперника. За мен Локо е в Топ 3 в България. Те имат криза в резултатите, но не и в играта. Много пъти не успяха да спечелят мачове, въпреки че играха добре.

Знам всичко за последното дерби, много пъти съм го гледал. Георги Кабаков е международен съдия и очевидно има качества. Очаквам от него професионализъм и да даде възможност на футболистите от двата отбора да покажат пълния си потенциал.“