Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg наболели теми от българския футбол. Шефът на "белите" взе отношение по думите на уредника на музея на ЦСКА Христо Христов относно стадион "Славия". Стефанов даде мнение и за снощната декларация на ЦСКА - София, адресирана до спортния министър Андрей Кузманов.

"Искам да кажа, че феновете трябва да подкрепят отбора си, а не да се бъркат в политиката. Уредникът на музея на ЦСКА каза, че сме направили тънка заменка за стадиона - тънки, дебели, тогава предложих на всички клубовете по този начин да узаконят собствеността си. И ЦСКА, и Левски отказаха! Васил Божков беше собственик на ЦСКА, а на Левски беше Владимир Грашнов или Тодор Батков. Разговаряхме, предложих, но казаха, че имат други виждания. Аз не мога да съм бъркам в работата на другите. Единствено шефовете на Черно море ме послушаха. 

20

Не съм взел за себе си стадион "Славия", това е за Славия, за бъдещето на Славия, за децата на Славия и за всички слависти. Клубът не трябва да е като уличник. Просто ние мислехме за бъдещето, другите имаха друга политика. Тънки, дебели, ситни, големи - всеки да си гледа в собствената паница. Защо никой не казва, че Славия няма 1 лев задължение към никого и към никоя институция? Освен това за всички тези близо 30 години не сме получили 1 лев от държавата! Категоричен съм! Това защо не го дискутират? Удобно е само да ревем и да искаме от държавата. За осветлението на стадион "Славия" не сме получили 1 лев държавна помощ - има документи! Пред фактите и боговете мълчат.

Очевадно е, че през тези години държавата е помагала на Левски и ЦСКА. Вадят от архивите какво е станало през 1953 година, през 1956 година. А какво стана през последните 12 години? Дайте да видим. Определено на Левски е помагано повече от държавата. Трябва да се гледа обективно на нещата - някои са свикнали да работят на принципа, че у когото е химикалката, той определя резултата на играта. 

10

Последната декларация на ЦСКА е простотия! Това наистина е простотия - дори министърът да не е прав, не може така. Тези неща не трябва да се толерират. Живеем в интересни времена, а нали знаете, че един китайски мъдрец е казал, че това е наказание. Затова си носим кръста. Добре е всеки да се занимава с това, което му е работа. Човекът с музея да си гледа музея, фенът да си вее шала на трибуната и т.н. Свещена простота, казваше един приятел", каза босът на Славия.