Документален филм за легендарния бургаски футболист Радостин Кишишев представиха днес в Спортното училище "Юрий Гагарин". Тинката, както е известен бившия национал, е един от най-успелите му възпитаници.

Настоящите ученици със специалност "Футбол" бяха вдъхновени от разказа на Кишишев за дългия път към професионалния футбол - как от обикновено момче с по-малко талант, но с много, много труд е постигнал завидни успехи в спорта, които не би постигнал без помощта и подкрепата на първия си треньор и образованието, което е получил в училище. И никак не е случайно, че Кишишев взе участие на Европейското първенство в Англия през 1996 година и на Световното във Франция през 1998-ма. 

В крайна сметка той завърши кариерата с 88 мача за националния отбор на България, в 17 от които е капитан. Върхът в кариерата му са деветте сезона в Англия с отбори като Чарлтън, Лийдс, Лестър и Брайтън. След филма учениците от Спортното дискутираха със създателя му Тодор Жеравнински, треньора Георги Терзиев, който води юношите (младша възраст) в Черноморец, и директора Янчо Стойчев. 

"Само талант не е достатъчен! Виждал съм много такива, които не са успели. Но не съм виждал нито един провалил се, след като е положил много усилия и къртовски труд", така Янчо Стойчев мотивира учениците.

Директорът на СУ "Юрий Гагарин" не пропусна да благодари на Тодор Жеравнински за предоставената възможност децата от школата на Черноморец и Спортното училище в града да станат едни от първите зрители на продукцията.