Завръщането на Александър Везенков в националния отбор след близо четиригодишно прекъсване грабна вниманието и на специалистите от ФИБА. Българинът бе нареден сред десетте звезди, които отново обличат екипа на родината си след известно прекъсване заради ангажираността към съответните си клубни отбори в НБА и Евролигата.

View this post on Instagram

A post shared by FIBA Basketball World Cup (@fibawc)

“Везенков беше водещата сила на България по време на предишните световни квалификации, когато записваше средно по 16.4 точки и 8.7 борби в седем мача с екипа на “лъвовете”. 26-годишният баскетболист регистрира три дабъл-дабъла, като върховото му постижение бе 28 точки срещу Финландия. Везенков е нужно попълнение в състава на България, който ще се опита да циментира мястото си във втората фаза на пресявките. В момента българите са в директна битка с Чехия за продължаване напред”, пишат от FIBA.

Освен Везенков, в списъка попадат още Давис Бертанс от Латвия, Неманя Биелица от Сърбия, Боян Богданович от Хърватия, Луиджи Датоме от Италия, Лука Дончич и Горан Драгич от Словения, Лаури Марканен от Финландия, Франк Нтиликина от Франция, Томаш Саторански от Чехия и Денис Шрьодер от Германия.

Снимка: ФИБА