Един от любимците на самоковската публика- Бранко Миркович, се завръща в Рилски спортист, обявиха от клуба. Сърбинът ще бъде тясно свързан с треньорския екип в клуба ни и ще бъде натоварен с мениджърски функции в организацията. 

Бранко Миркович акостира за първи път в Рилски спортист през вече далечната 2007 година, като за кратко време се превръща в един от най-постоянните играчи на отбора в продължение на 2 сезона. Средната му резултатност е 12.7 точки на мач. 

Доброто му представяне не остава незабелязано от тогавашния хегемон в българския баскетбол Лукойл Академик и гардът подписва с тях през 2009 година. С отбора на „студентите“ Миркович става шампион на България, след което следва трансфер в босненския Игокеа. 

През 2011 година гардът, който има български паспорт, се завръща в Рилски и сезон по- късно помага на клуба да завърши на трето място в шампионата, след което следват трансфери в беларуския Цмоки Минск, румънския Орадея, естонския БК Калев и др. 

Гардът има мачове и за българския национален отбор, тъй като притежава българско гражданство. Също така е член и на "Залата на славата" на ВТБ Лигата, където оставя ярка следа след седем сезона с екипите на Цмоки Минск и Калев.