Големият талант на Ботев Пловдив Крис Добрев по всяка вероятност вече няма да играе за канарчетата, научи ексклузивно Glas.bg. Преди минути е завършила среща между ръководството на канарчетата и самият футболист, на която обаче от клуба не са успели да убедят играча да остане в Пловдив. По информация на Glas.bg  Крис Добрев ще премине в Септември София, където е получил гаранция, че ще играе в мъжкия отбор, който се класира за Първа лига, по минимум 45 минути на мач. От Ботев не са успели да дадат такива гаранции и въпреки четворното по-голямо финансово възнаграждение, което са предложили на играча, той се очаква да избере офертата на Септември. Към Крис има оферта и от Лудогорец, която най-вероятно също ще бъде отхвърлена.

Очаква се от Ботев да направят последен опит да разубедят играча, но преминаването му в Септември е почти сигурно, разкриха пред Glas.bg близки до играча.

„Ако Крис Добрев наистина е решил да напусне Ботев, е добре дошъл в Септември. Той е дете и не може да се каже със сигурност, къде ще реши да продължи кариерата си. Към него има интерес от всички водещи клубове – Лудогорец, Левски и ЦСКА. Не отричам, че съм имал разговори с Добрев. Бях му казал, че ако реши да смени обстановката, най-добрият вариант за него ще е именно Септември. Не се знае как ще се развият нещата. Може след 2-3 години отново да се върне в Ботев. Ще ви разкрия, че още миналата година той искаше да си тръгне от Ботев, но лично аз го спрях да не премине в Левски. Ако дойде при нас, ще изплатим всички полагащи се компенсации за него. Така е редно и ще го направим”, обяви Румен Чандъров.

 

Снимка: botevplovdiv.bg