Ботев Пловдив ще получи около 100 000 лева от собственикът на ДИТ и Септември Румен Чандъров, научи Glas.bg. Парите се полагат на канарчетата, като отбор, който е дал своя дан за изграждането на футболиста. Сумата е значителна, защото Крис Добрев има мачове в А група и дори вкара първото си попадение с екипа на жълто-черните. Това значително вдига сумата, която Ботев ще получи по правилник. Това всичко е при хипотезата, че Крис Добрев в крайна сметка ще премине в Септември.

Иначе вчера стана ясно, че и Ботев, и Септември имат договори с таланта. Според информация на Glas.bg Ботев Пловдив са входирали своя договор с играча в НОИ. От клуба твърдят, че имат няколко папки с документи по този казус, както и разрешителни на името на Крис Добрев за право на труд. Това дава спокойствие на канарчетата да смятат, че Крис Добрев е техен играч. Ответната страна обаче твърди, че договорът на младока с Ботев Пловдив не е заверен пред нотариус, а този на Септември от своя страна - бил.

Окончателно решение, на кого е Крис Добрев вероятно ще бъде взето от футболния съюз. Според наши източници вчера в родната централа са разглеждали двата контракта на Добрев. Какво ще е решението на БФС предстои да стане ясно. А до къде ще стигне войната за играча между Ботев и Септември, знаят само ръководителите на двата клуба.

В момента футболистът си е в Бургас, за да е далеч от шумотевицата около него.